Bedrijfswagens
Home Nieuws Wanneer heeft je airco onderhoud nodig?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Werkplaats / 10 juli 2020

Wanneer heeft je airco onderhoud nodig?

Toen het laatst 30 graden Celsius was, werd de airco in jouw auto toen lekker koud? Zo niet, dan is het nu tijd voor een airco-onderhoudsbeurt. Ook airco’s die goed functioneren, moeten af en toe vertroeteld worden.

  Toen het laatst 30 graden Celsius was, werd de airco in jouw auto toen lekker koud? Zo niet, dan is het nu tijd voor een airco-onderhoudsbeurt. Ook airco’s die goed functioneren, moeten af en toe vertroeteld worden.

   

  Geef de airco van je auto elke drie jaar een onderhoudsbeurt. Als je vergeten bent wanneer de laatste keer was, neem dan het zekere voor het onzekere en laat ons ernaar kijken. Als je toch al niet tevreden was met de werking van je airco, is het sowieso slim om actie te ondernemen. Anders zit je straks peentjes te zweten én jezelf op te winden omdat je niet even een werkplaatsafspraak hebt gemaakt.

  Zo voorkom je dure reparaties

  Dure reparaties voorkomen is een belangrijke reden om je airco eens in de drie jaar te laten nakijken. Wij controleren eerst of alle onderdelen van het aircosysteem nog goed functioneren. Daarna wordt het systeem leeggehaald, ontlucht en opnieuw afgevuld. En dankzij de geurbehandeling rijd je daarna weer in een frisse auto.

  En als je toch bij de dealer bent, plak er dan meteen een Zomercheck (ŠKODA, Volkswagen, Audi en SEAT) aan vast. Voor slechts 20 euro controleren we je auto op 30 belangrijke punten en je ontvangt een gratis display cleaner. Handig om het touchscreen van je auto of telefoon mee schoon te maken.

  Heeft jouw auto onderhoud nodig?

  Zo moet je de airco in de auto gebruiken

  Dat brengt ons bij de volgende stap: je airco op de juiste manier gebruiken. Samen met de airco-expert van ŠKODA schreven we eerder een uitgebreid bericht met verkoelende tips en trucs. Dit zijn de belangrijkste:

  Gebruik de automatische stand en zet de temperatuur op 22 graden. Als het tropisch warm is, draai je de Climatronic een paar graden hoger. Zo voorkom je dat je lichaam al te grote temperatuurverschillen moet opvangen als je uit de auto stapt. Nog even over de automatische stand: als het aircolampje brandt, wil dat niet zeggen dat het systeem op volle kracht draait. Een moderne klimaatregeling reguleert de werking van de compressor op basis van de omstandigheden.

  Wat maar weinig mensen weten, is dat je de buitenste ventilatieroosters niet op de inzittenden, maar op het raam moet richten. Als de lucht tussen de ramen en de inzittenden stroomt, wordt het interieur beter geïsoleerd en beslaan de zijruiten minder snel.

  Tot slot: drie klimaatzones zijn géén overbodige luxe. Een derde klimaatzone voor de achterbank is een logische toevoeging in dit tijdperk van grote voorruiten. Door de overvloedige inval van zonlicht zorgen deze voorin vaak voor een grotere koelbehoefte dan achterin. Climatronic met drie klimaatzones is leverbaar voor de KODIAQ en de nieuwe ŠKODA OCTAVIA.

  Zo bereid je je voor op een warme zomer

  Maak vandaag een afspraak voor een airco-onderhoudsbeurt. Je kunt een werkplaatsafspraak direct online inplannen. Wist je dat onderhoud aan je airco niet wordt meegenomen in je standaard onderhoud? Maak nu een afspraak en verheug je op een lange en warme zomer.