Bedrijfswagens
Home Nieuws Lease a Bike: de voordelen

Wij helpen je graag verder!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Zijm zakelijk / 30 juni 2020

Lease a Bike: de voordelen

  De bekende leaseauto krijgt nu gezelschap van de leasefiets. En zo’n fiets van de zaak rijd je al tegen 7% bijtelling. En jouw fiets van de zaak kan elk type fiets zijn. Van stadsfiets tot elektrische fiets en van bakfiets tot speed-pedelec.

  In tegenstelling tot de oude fietsregeling, is de leasefiets van de zaak voor elke doelgroep interessant. Want ook al rijd je een leaseauto, een leasefiets past daar prima bij. OV-kaart van de baas? Ook dan is de fiets van de zaak een uitkomst. Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen. Wil je de fiets alleen in het weekend gebruiken? Ook geen probleem! De fiets is het meest duurzame vervoersmiddel en zorgt ook nog eens voor de dagelijkse beweging waardoor je fitter en vrolijker op je werk komt.

  Voordelen van een fiets leasen

  Image

  Fiscaal voordeel via brutoloon

  De fiscale aspecten op een rij

  • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.
  • Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.
  • Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim - de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen
  Image

  Kies jouw fiets van de zaak uit bij de lokale fietsenwinkel

  Meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels in heel Nederland

  • Je kunt elke fiets leasen vanaf € 499. Dat mag een stevige stadsfiets of snelle elektrische fiets zijn, maar net zo makkelijk kies je voor een mountainbike, racefiets, bakfiets of speed-pedelec.
  • Je vindt altijd een fietsenwinkel bij jou in de buurt, want LEASE A BIKE werkt samen met meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels. Bij de fietsenwinkel kies je jouw leasefiets uit en je kunt er ook al het onderhoud laten verrichten.
  • Je hebt toegang tot alle type fietsen, van alle merken. Geen vooraf bepaald assortiment, maar jouw droomfiets, binnen jouw budget. Binnen elk segment biedt LEASE A BIKE de beste en populairste merken aan. Een greep uit de klassieke collectie: Gazelle, Batavus, Sparta, Koga, Giant, Trek, Cortina, Kalkhoff, Qwic. Op zoek naar een ander type fiets? Geen probleem, je hebt de keuze uit onder meer Stromer, Riese & Müller, Urban Arrow, Cervélo, KTM, Cube, BMC en Santa Cruz.
  Image

  Inclusief onderhoud en verzekering en 24/7 pechhulp

  Jouw leasefiets is automatisch verzekerd tegen schade en diefstal

  • Profiteer van een uitgebreid dienstenaanbod aan tegen scherpe tarieven. Zo kies je uit vier verschillende service- en onderhoudspakketten met elk hun eigen prijs en dekking. Bij een speed-pedelec sluiten wij automatisch een WA-verzekering af.
  • Goed om te weten: de kosten van het door jouw gekozen pakket vallen gewoon binnen de totale leaseprijs die je kunt verrekenen met het brutoloon.
  • Pech onderweg? Geen probleem, wij komen jou 24/7 door heel Nederland en België ophalen.
  • Wel zo makkelijk: door ons landelijk dekkend netwerk van meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels, kun je letterlijk je fiets langsbrengen voor onderhoud op de hoek van de straat.
  Image

  Scherp leasebedrag en overname fiets

  Profiteer tijdens én na de leaseperiode

  • Zakelijk fietsen is al goedkoper tijdens de leaseperiode, maar na afloop van het leasecontract profiteer je nóg een keer. Je kunt namelijk je fiets overnemen voor circa 15% van de nieuwwaarde, afhankelijk van de staat van de fiets.
  • Inclusief de overnameprijs bespaar je minimaal 25% en tot wel 80% ten opzichte van eigen aanschaf, afhankelijk van de bijdrage van je werkgever.
  • Wil je de fiets niet overnemen? Geen probleem, dan lever je deze kosteloos in bij de fietsenwinkel.

  Lees ook: Lease a Bike, hoe werkt dit precies?

  Wist je dat…

  • Regelmatig fietsen leidt tot hogere productiviteit op de werkvloer?
  • Eén fiets, in plaats van een auto, evenveel CO2 bespaart als drie keer vliegen naar Parijs?
  • De gemiddelde woon-werk afstand in Nederland slechts 15 kilometer is?
  • Je als werkgever tot wel 20% bespaart op sociale premies?
  • Wanneer je op de fiets naar het werk gaat, je 1-2 dagen minder ziek bent per jaar?
  • De bereidheid om de fiets te pakken gestegen is van 7 naar 15 kilometer enkele reis?

   

  Bereken direct je maandelijkse kosten

  Wil je meer weten over de nieuwe leaseregeling of wat dit voor jouw organisatie kan betekenen neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs om de regeling verder toe te lichten. Dit kan uiteraard ook online of telefonisch.

   

  Mark Puijpe of één van zijn collega’s helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze.

  Neem contact op met Mark of zijn collega’s