Bedrijfswagens
Home Nieuws Wat weet jij al van hybride rijden en de voordelen ervan?

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Elektrisch rijden / 16 juli 2020

Wat weet jij al van hybride rijden en de voordelen ervan?

Wil jij graag zuiniger rijden? Maar vind je de stap naar elektrisch rijden te groot? Dan is een hybride auto wellicht iets voor jou! Een hybride auto combineert de voordelen van een brandstofauto met het lager verbruik van een elektrische auto.

  Wil jij graag zuiniger rijden? Maar vind je de stap naar elektrisch rijden te groot? Dan is een hybride auto wellicht iets voor jou! Een hybride auto combineert de voordelen van een brandstofauto met het lager verbruik van een elektrische auto. Zo kun jij zorgeloos naar jouw vakantiebestemming door de krachtige brandstofmotor, terwijl je voor jouw dagelijkse kilometers volledig elektrisch rijdt. Maar wat is hybride rijden nou precies? Wat zijn de verschillen tussen hybride en elektrisch rijden? En wat zijn de voordelen?

   

  Hybride en elektrisch rijden: het verschil

  Het verschil tussen elektrisch en hybride rijden zit ‘m in de mate waarin de auto op elektriciteit rijdt. Is een auto 100% elektrisch en is er geen andere brandstof nodig om vooruit te komen? Dan spreekt men van een elektrische auto. Alle andere verhoudingen van aandrijving op elektriciteit en (fossiele) brandstof noemen we ‘hybride’. De meeste hybride auto’s moeten worden opgeladen door middel van een laadpaal of andere energiebron, en heten daarom plug-in hybrides (Plug-in Hybrid Electric Vehicle, ofwel PHEV).

  Plug-in hybride: het beste van twee werelden

  Een plug-in hybride auto kan elektrisch rijden, maar rijdt ook op conventionele brandstoffen zoals benzine of diesel. Daarnaast kan een plug-in hybride net als een elektrische auto worden opgeladen door middel van een stekker die moet worden ‘ingeplugd’. Dit soort auto’s zit daardoor tussen een volledig elektrische auto en een conventionele brandstofauto in.

  In een volledig elektrische auto zit geen verbrandingsmotor, waardoor deze alleen kan opgeladen worden aan een laadpaal. Een plug-in hybride auto wordt aangedreven door een elektromotor, maar kan ook rijden met alleen een verbrandingsmotor of een combinatie van beiden. De wielen worden aangedreven door de elektromotor, alleen de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. Het grootste verschil is de aandrijving van de auto’s en de manier van tanken/opladen.

  De combinatie van een conventionele verbrandingsmotor en elektromotor zorgt voor een lager gemiddeld verbruik. Dankzij de extra krachtige elektromotor behoor jij tot de vlottere verkeersdeelnemers. Het dichte netwerk van laadpalen in Nederland helpt om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Voor de langere reizen is er de geruststellende aanwezigheid van een brandstofmotor. De lagere CO2 uitstoot, lagere bpm en in veel gevallen de lagere wegenbelasting zijn bijkomende voordelen van een PHEV. Maar wat zijn nog meer de voordelen van een (plug-in) hybride auto?

  Meer weten over hybride rijden?

  De voordelen van een hybride auto

  Nu je weet wat een hybride auto nou eigenlijk is, vraag je je natuurlijk af wat de voordelen van hybride rijden zijn. Wij geven je een aantal redenen om te kiezen voor een hybride auto:

  Image

  16 juli - 31 oktober 2020

  De plug-in hybrides van Audi

  Elektrisch rijden is nog niet voor iedereen een praktisch goed alternatief voor een Audi met een verbrandingsmotor. Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook een aantal nieuwe plug-in hybrides. Zo kun je tóch starten met elektrisch rijden maar heb je altijd nog de back-up van de vertrouwde Audi benzine of diesel motor.

  Bekijk de actie

  Hoe rijdt een hybride auto?

  Ben je benieuwd hoe een hybride auto rijdt? Dan is het maken van een proefrit een goed idee! Een hybride auto rijdt namelijk wel degelijk anders dan een brandstofauto. Een hybride heeft direct veel power bij het indrukken van het gaspedaal maar ook het remmen is een totaal andere beleving. De accu laadt zich hier tenslotte weer mee op dus heeft remmen opeens een heel andere functie erbij gekregen. Ervaar het zelf en plan jouw proefrit in.

  Snel rijden in jouw nieuwe hybride auto?