Bedrijfswagens
Home Garantie SEAT
  • Geen producten in je winkelmand.

Image

4 jaar garantie

Of jouw SEAT nog garantie heeft hangt af van de leeftijd van je auto. De garantie van een SEAT geldt in de meeste gevallen voor 4 jaar, ongeacht het aantal eigenaren.

Tegenwoordig hebben alle nieuwe SEAT modellen 4 jaar garantie. Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit tot 100.000 km onder de garantie. Mocht je SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kun je ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig door de SEAT-vestiging wordt verholpen.

Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, evenals softwarematige aanpassingen waarbij geen fysieke onderdelen vervangen worden. Je SEAT dient daarnaast wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden.

Carrosseriegarantie zelfs 6 tot 12 jaar
Voor alle SEAT-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een termijn van 12 jaar garantie op de gehele carrosserie. Dit geldt voor de gevolgen van roestschade die ontstaan door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maakt. Voor de overige modellen geldt een termijn van 6 jaar carrosseriegarantie.

8 jaar garantie op accu
Op de accu van alle elektrische en hybride SEAT-modellen geldt een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Om onnodige storingen te voorkomen en verzekerd te zijn van de allerbeste service, ga je voor onderhoud naar je SEAT-dealer. Daar weten ze als geen ander hoe je jouw (deels) elektrische SEAT in topvorm houdt.

Lakgarantie is 2 of 3 jaar
Als er sprake is van materiaal- of fabricagefouten, wordt gedurende een termijn van 2 of 3 jaar na afleveringsdatum garantie gegeven:
• voor de modellen Arosa, Ibiza/Cordoba (6K), Inca en Alhambra geldt een lakgarantie van 2 jaar;
• voor de modellen Ibiza (6L en 6J), Cordoba (6L), Leon, Toledo, Exeo en Altea wordt gedurende een termijn van 3 jaar lakgarantie gegeven.

Garantie op Reparaties is 4 jaar met SEAT Originele Onderdelen
De garantietermijn voor SEAT Originele Onderdelen en ruildelen geldt tot 4 jaar na aankoopdatum, zonder kilometerbeperking. Als een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook op dit onderdeel van kracht. De oorspronkelijke garantietermijn wordt dus niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. Deze garantie geldt ook voor aangekochte SEAT Originele Accessoires. De garantie is echter alleen geldig bij de dealer die de reparatie heeft uitgevoerd.

Op deze manier wordt een SEAT tot het uiterste getest

Uitzondering in detail

Normale slijtage
Slijtage aan rem- en koppelingsvoering, remblokken en -schijven, banden, ruitenwisserbladen, gloei- en halogeenlampen enz. valt niet onder garantie. Ook vroegtijdige slijtage van motor of delen daarvan, als gevolg van onderhoud dat niet volgens fabrieksvoorschrift is uitgevoerd, wordt niet onder garantie vergoed. Hetzelfde geldt bij voortijdige onderdelenslijtage die terug te voeren is op omstandigheden als hiervoor genoemd, alsmede abnormale rij- en bedieningsstijl.

Geldende vervangingstermijnen
Met name bij onderhoudswerkzaamheden gelden altijd vervangings of herhalingsintervallen, afhankelijk van model en type. Voorbeeld: Stel voor de bougies van model X geldt een vervangingsinterval van 90.000 km of 2 jaar. Mocht na vervanging van deze bougies onverhoopt een productfout en/of montagefout optreden, dan geldt voor beide een volledige garantie. Deze is echter gemaximieerd op – in dit geval – 90.000 km of 2 jaar, welke het eerst bereikt wordt.

Invloeden van buitenaf
Schade door invloeden van buitenaf valt niet onder de garantie. Hiervan is sprake bij beschadigingen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld klimatologische, chemische, thermische, mechanische of andere inwerking van buitenaf, zoals:

– Steenslag met daaruit voortvloeiende roestverschijnselen, glasbreuk, enz.
– Industrievervuiling
– Lak en carrosserieschades door zout, zand, storm, bloesem, boomhars, (vogel) uitwerpselen, enz.
– Glasbreuk bij gehard glas (zij- en achterruit)


Garantie op garantie

Op eerdere werkzaamheden die onder garantie zijn uitgevoerd, geldt de normale garantietermijn op het oorspronkelijke voertuig. Of simpel gesteld: 4 jaar werkplaatsgarantie geldt alleen voor werkzaamheden die door de klant betaald zijn.

Services
Vanzelfsprekend geldt er geen garantie op uitgevoerde services zoals bijv. APK of Seizoenscheck. M.a.w. een uitgevoerde check op een onderdeel of systeem, geeft geen enkel recht op garantie op het betreffende systeem.

Uitvoerende dealer
SEAT 4 jaar reparatiegarantie wordt alleen verleend door de dealer die de betreffende werkzaamheid heeft uitgevoerd.

PDF: Bekijk hier de SEAT garantie