Bedrijfswagens
Zijm ŠKODA ŠKODA ENYAQ

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

ŠKODA ENYAQ

  • Rijklaar vanaf

  • Voorraad

    0

  • Bijtelling

    8%

Onze elektrische SUV

ŠKODA ENYAQ: dat wordt de naam van ŠKODA’s eerste elektrische SUV op basis van het MEB-platform. Met deze volledig elektrisch aangedreven SUV introduceert ŠKODA een nieuwe naam waarvan de letter ‘E’ verwijst naar e-mobility en de ‘Q’ de verwantschap met ŠKODA’s succesvolle SUV-serie onderschrijft. De ENYAQ markeert voor ŠKODA een belangrijke stap voorwaarts in het nieuwe tijdperk van de elektromobiliteit.

 

ENYAQ: herkenbaar voor ŠKODA’s SUV’s

Zoals de namen van ŠKODA’s succesvolle SUV-modellen – de KODIAQ, KAROQ en KAMIQ – hun namen ontlenen aan de taal van de Inuit uit Noord-Canada en Groenland, zo krijgen de toekomstige volledig elektrische modellen van ŠKODA op het MEB-platform een naam uit de Ierse taal.

De naam van de ŠKODA ENYAQ is afgeleid van de Ierse naam ‘enya’, wat ‘bron van leven’ betekent. Enya zelf stamt af van het Ierse Gaelic-woord ‘Eithne’, wat staat voor ‘essentie’, ‘levenskracht’ of ‘principe’. Deze uiteenlopende betekenissen geven verschillende invullingen aan de naam van ŠKODA’s nieuwe e-SUV. De ‘bron van leven’ symboliseert een nieuw begin van ŠKODA in het nieuwe tijdperk van elektromobiliteit. Bovendien ligt hij in lijn met ŠKODA’s merkfilosofie ‘Driven by inventiveness – clever ideas since 1895’. ‘Enya’ is authentiek, boordevol karakter en levensvreugde, is eenvoudig uit te spreken en te onthouden, en past perfect bij het nieuwe tijdperk voor ŠKODA, in het jaar waarin het merk zijn 125-jarig jubileum viert.

De ŠKODA ENYAQ is het eerste serieproductiemodel van ŠKODA op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Daarmee vormt hij de volgende stap na een reeks van meer dan tien elektrische modellen die tot eind 2022 onder het ŠKODA iV submerk worden gelanceerd. ŠKODA verwacht dat volledig elektrische en plug-in hybride-modellen rond 2025 zo’n 25 procent van de verkopen voor rekening zullen nemen. Tegen 2021 heeft de autofabrikant twee miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische modellen en een holistisch, onderling verbonden ecosysteem voor moderne en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

Mis niets van ŠKODA's visie op de toekomst

Elektrisch rijden in de praktijk

ŠKODA elektromotor

Hoe werkt een elektromotor?

Het tijdperk van de elektrisch aangedreven auto breekt aan. In 2019 bracht ŠKODA zijn eerste elektrische model op de markt en in 2025 zullen tien modellen een elektromotor hebben. Voor velen is de elektrische auto echter verre toekomstmuziek. Maar in feite steken elektrisch aangedreven auto’s een stuk eenvoudiger in elkaar dan auto’s met een verbrandingsmotor. Hoe dat komt? Lees het hier.

 

Marktintroductie SKODA ENYAQ

Naar verwachting worden de prijzen van de SKODA ENYAQ in juni bekendgemaakt. Vanaf dat moment zal de elektrische SUV dan ook bestelbaar worden. Wij verwachten de eerste SKODA ENYAQ modellen begin 2021 te kunnen leveren.

Op de hoogte blijven