0

Geen producten in je winkelmand.

MaxMin

Zijm B.V. bestaat uit verschillende bedrijven, merken en afdelingen. Binnen vijf vestigingen hebben wij verschillende merken en verlenen wij verschillende diensten. klik op de betreffende merken voor meer informatie, route en contact.

Naast verkoop en onderhoud (sales en service) bieden wij u nog een aantal diensten zodat u bij één winkel (one-stop-shopping) terecht kunt met uw auto. Zo bieden wij:

Om u snel een eerste indruk te geven kunt u hieronder een korte film bekijken waarin we uitleggen waar Zijm B.V. voor staat.

Historie

Al ruim 55 jaar streven de medewerkers van Zijm ernaar om een band met de klanten op te bouwen die is gebaseerd op vertrouwen en kwaliteit. Bij Zijm draait het uiteraard om auto’s, maar nog meer om de mensen die er in rijden. Zijm senior heeft immer de klantvriendelijkheid hoog in het vaandel gedragen en ook zijn opvolgers verliezen de klant en zijn wensen geen moment uit het oog. De bedrijfsleiding kiest steevast voor kwaliteit. De bedrijfs-policy omvat dan ook trefwoorden als ‘vertrouwen’, ‘kwaliteit’ en ‘dienstbaarheid’. Deze heeft in de loop der tijd haar vruchten afgeworpen, populair gezegd: “Men weet Zijm te vinden”. En de medewerkers doen er dan ook alles aan om dat zo te houden.

Een professioneel familiebedrijf

De ‘roots’ van de onderneming liggen in het familiebedrijf van waaruit Zijm Automotive zijn oorsprong heeft gevonden. Zijm probeert immer de uitstraling van een hoogwaardig Volkswagen-, Audi- en SEAT-dealer binnen een hightech onderneming te combineren met de warmte van het familiebedrijf. Samen met het personeel vormt Zijm een hechte groep, en dat gevoel wil ze ook overdragen naar de klant.

Maar natuurlijk niet alleen het personeel, ook de klant moet zich bij Zijm thuis, maar vooral ook volledig op zijn gemak voelen. Zijm doet dit onder andere door de toevoeging van een kapsalon voor de klant wiens auto in reparatie is. De klant wordt de mogelijkheid geboden een bezoek te brengen aan de kapsalon en zodoende zijn of haar wachttijd nuttig te besteden.

Zijm profileert zich dan ook als een familiebedrijf in hart en nieren, maar met alle voordelen die een dergelijke vorm van oudsher biedt in combinatie met de dynamische invulling van het ondernemerschap dat deze tijd vereist. Ondanks alle schommelende ontwikkelingen in de automotive-markt en een continu in beweging zijnde organisatie, welke in 2007 maar liefst 50 jaar bestond, wil Zijm B.V. dé dealer in Arnhem en omstreken zijn voor Volkswagen, Audi en SEAT. Iets wat niet alleen de importeur, Pon’s Automobielhandel in Leusden, maar ook het management van Zijm Automotive nastreeft. In 1999 opende Zijm Automotive een tweede vestiging en servicepunt in Arnhem om zo nog dichter bij de klant te staan. Geheel in lijn van de strategie om te decentraliseren en als organisatie nog beter bereikbaar te zijn voor de klant. Daarin was Zijm Automotive tevens als Volkswagen en Audi dealer de eerste in Nederland die gehoor gaf aan de nieuwe eis van de importeur tot een scheiding tussen de merken Volkswagen en Audi. Waar voorheen de beide merken in één showroom te vinden waren startte Zijm als eerste met een eigen, van Volkswagen afgescheiden showroom voor Audi. Zenna, Zijm’s Eerste Nederlandse Neutrale Audi vestiging was een feit.

Eind 2003 vervolgens kreeg Zijm Automotive loon naar werken ten aanzien van de verrichte inspanningen om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. In een onderzoek van het NIPO in opdracht van de importeur scoorde de dealer de hoogste cijfers op klanttevredenheid ten overstaan van alle collega-dealers in Nederland.

Na 2003 is Zijm niet gestopt met het verbeteren van de kwaliteit. Zo wordt Zenna in 2008 “excellent dealer” en behoort daarmee tot de beste dealers van Nederland. Deze prachtige titel werd behaald door een combinatie van een gezond bedrijf, hoge klanttevredenheid en hoge kwaliteit van dienstverlening. Naast het salesteam had ook het serviceteam van Zenna een groot aandeel bij het behalen van deze titel. Zij wisten als aftersales afdeling in 2008 een tweede plek te veroveren in de nationale strijd tussen Audi-dealers om de beste van Nederland te zijn op gebied van technische kennis en vaardigheden in combinatie met een vertaling naar een advies aan de klant. In 2009 werd Zijm met SEAT benoemd tot snelste stijger van Nederland als het gaat om klanttevredenheid. Ook in de toekomst is het doel van Zijm om tot de beste van Nederland te behoren en haar klanten op een juiste manier van dienst te zijn.

In het streven om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn, nu en in de toekomst volgt Zijm sinds 1996 een actieve groeistrategie. In dat jaar werd de ambitie van Zijm om het hele verzorgingsgebied groot-arnhem onder haar hoede te nemen. Het eerste grote succes daartoe werd in december 1998 bereikt met de opening van de nieuwe vestiging in Arnhem-Zuid. Vanaf dat moment ging het hard. In januari 1999 wist Paul Zijm het gebied Betuwe-oost in te lijven en in januari 2001 werd daar het gebied van Velp en Rheden aan toegevoegd. Vervolgens richtte het management team van Zijm zich op haar directe concurrent collega, dealer Hegeman B.V. Het overnameproces was een ware uitdaging, maar Paul Zijm heeft zijn organisatie weten te versterken met nog eens 2 extra servicepunten voor de klant. Op 1 december 2004 was de feitelijke overname van dealer Hegeman B.V. met een vestiging in Arnhem en in Huissen, rond. Met die stap werd het verzorgingsgebied van Zijm Automotive met Huissen, de Lingenwaard, Doorwerth en Oosterbeek, uitgebreid tot geheel groot-Arnhem.

Wederom uitbreiden met een primeur

Het jaar 2006 was voor de Automotivebranche een belangrijk jaar, de aantrekkende economie en het gestegen consumentenvertrouwen leidde tot meer verkopen, maar de naschokken van de voorgaande zware jaren waren voelbaar. Zijm Automotive had in 2005 al de basis weten te leggen voor een verdere groei en vond de mogelijkheid voor een 4e merk op haar weg. Op bedrijventerrein de Beemd langs de A12 was een grote SEAT-dealer gevestigd, welke helaas in 2006 haar faillissement moest aanvragen. Dit was voor het management van Zijm Automotive een uitgelezen mogelijkheid om alle kansen aan te pakken en de strijd aan te gaan om deze vestiging en het merk SEAT, in te lijven. In september 2006 werd door Pon’s Automobielhandel groen licht gegeven voor de overname; Zijm Automotive had er nu een 4e merk bij en een gloednieuw pand met alle mogelijkheden van dien.

Het management besloot SEAT als merk te integreren in de Volkswagen Showroom in Arnhem-Zuid, om het vervolgens in April 2007 te vestigen in de Audi Showroom. Dit betekende dat de vestiging op de Beemd geheel zou worden verbouwd en aangepast voor het merk Audi, waar het naar toe zal verhuizen. Met deze strategische beslissing zou Zenna een echte Stand-Alone Audi vestiging krijgen met ditmaal een Wereldprimeur: De eerste Audi Stand-Alone vestiging ter wereld die aan de laatste hoogstaande eisen van de Audi-fabriek voldoet!

Een ding mag duidelijk zijn, de groeistrategie van Zijm Automotive zet door en werpt zijn vruchten af. Daar waar dhr. Zijm senior 50 jaar geleden begon in Arnhem met 1 vestiging en het merk Simca, groeit Zijm Automotive in 2007 uit tot een van de grootste Volkswagen, Audi en SEAT dealer in Nederland met 4 servicevestigingen en een ondersteunende vestiging, verspreid over heel Arnhem.

In 2011, stond de hele organisatie van Zijm Automotive voor de taak slagvaardiger en meer concurrerend dan ooit tevoren te worden. De markt voor automobielbedrijven is een erg turbulente markt waarin ook de verschillende merken en importeurs de strijd niet uit de weg gaan. Volkswagen introduceerde in 2005 liefst 7 nieuwe modellen waarmee zij uiteindelijk na 37 jaar de nummer 1 positie in Nederland weer overnam. In 2006 bleef Volkswagen aan de leiding en introduceerde 3 nieuwe modellen en de revolutionaire ‘Blue-Motion’ technologie. In 2007 zijn 4 nieuwe modellen en een vernieuwde Touareg gerealiseerd. In 2008 breidt Volkswagen haar motoren programma verder uit met groenere motoren en worden grote stappen gemaakt met de innovatieve aardgasmotoren. Audi scoorde in 2005 met belangrijke ‘facelifts’ van de A3, A6 en A8 en de grote ‘25-jaar Quattro’ actie. In 2006 werd Audi nummer 1 in het premium segment waarbij de A6 de Europese zakenauto van het jaar werd en de nieuwe Q7, TT, S6 en S8 de trend hebben gezet. In 2007 versterkt Audi haar koppositie met de TT Roadster, de A5, de S3 en de R8. In 2008 en 2009 heeft Audi succes met de nieuwe A3 sportback, werd de Q5 geïntroduceerd, de A5 sportback werd opgenomen in het modellenprogramma en werd de nieuwe A4 ook als Allroad leverbaar. De afdeling VW Bedrijfswagens staat nog steeds soeverein aan de top van hun segment met de nieuwe Caddy, Transporter en de Crafter. De Transporter zal worden opgevolgd door een in design aangepaste maar belangrijker nog motorisch innovatieve nieuwe versie. SEAT heeft in 2006 een nieuwe strategie gekregen en moet zich in het premium segment gaan bewijzen als de sportieve kant van autorijden. De nieuwe SEAT Leon, Ibiza, Toledo en Altea XL groeien in populariteit en hebben het marktaandeel in 2006 evenzo laten groeien. De importeur en fabrieken hebben op deze wijze de laatste jaren de weg vrij weten te maken voor een goede start van 2007 en de jaren die daarop volgen gaan. Een handelswijze welke zeker in het licht van de groeistrategie past die Zijm Automotive volgt en de komende jaren wil doorzetten.

Na Groei stabiliseren…

Na de groei die Zijm heeft doorgemaakt tot 2009 is het tijd geweest voor stabilisatie van de organisatie. Dat betekent organisatorisch excelleren. Klanttevredenheid is daarbij een grote peiler en die is gestaag blijven groeien. In 2012 mocht Zijm zich daarom meest klantvriendelijke Volkswagen én Audi dealer noemen! Zowel bij verkoop van de nieuwe en gebruikte auto’s als op de service afdeling scoort Zijm (en Zenna) dermate hoog dat zij de beste werd van Nederland!

Dat alles geeft weer een mooie basis om verder te gaan met de uitbouw van het merk Zijm!

Opnieuw uitbreiden in 2014

Nu Zijm en Zenna op hoog niveau opereren is het opnieuw tijd voor een uitbreiding. Laten we eerlijk zijn, dit is niet uit luxe ontstaan want in een veranderende markt moeten ondernemers ook flexibel zijn, en dat betekent een logischer verzorgingsgebied met bijbehorende voordelen. Het overnemen van de dealercontracten van “onze” merken in Duiven is daar het gevolg van. 2014 en 2015 zullen daarom in het teken staan van het verder professionaliseren van deze (en andere) vestiging(en). In de komende maanden zullen er investeringen gedaan worden in Duiven maar ook in Arnhem-Zuid zodat Zijm met het merk Volkswagen voldoet aan de nieuwste standards van de Duitse producent. Onze klanten kunnen dan optimaal gebruik maken van onze dienstverlening en genieten van alle mooie technieken en designs die Volkswagen ons biedt. Ons streven is om van alle modellen meerdere uitvoeringen te kunnen tonen zodat u zich perfect kunt oriënteren op uw wensen.

Voor Audi zal later dit jaar een verhuizing plaatsvinden van Duiven naar Velp. Dat klinkt drastisch maar onze Stand-alone Audi vestiging ligt op de route. Daarnaast is de showroom en werkplaats state of the art en zal (inmiddels is er ook grond bijgekocht in Velp) er uitgebreid worden zodat de werkplaats voldoende ruim is om al onze (nieuwe) klanten optimaal van dienst te zijn.

Zijm Arnhem-Noord

Contactgegevens

Merwedestraat 1, 6826 AB Arnhem

Over deze vestiging

Service aan uw SEAT, Volkswagen én Bedrijfswagen. We hebben daarnaast iets nieuws: “Economy Service”. Dat is voordelig onderhoud speciaal voor Volkswagens van 5 jaar of ouder.

Meer informatie

Zijm Skoda

Contactgegevens

Ratio 22, 6921RW Duiven

Over deze vestiging

Op onze vestiging in Duiven zijn wij officieel service partner voor Skoda. Daarnaast voeren wij sales en service voor de merken Volkswagen, SEAT en Volkswagen bedrijfswagens.

Meer informatie

Zijm Duiven

Contactgegevens

Ratio 22, 6921RW Duiven

Over deze vestiging

Op onze vestiging in Duiven zijn wij officieel sales-dealer voor SEAT, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. Wij verkopen hier zowel nieuwe als gebruikte auto’s en we voeren onderhoud uit volgens fabrieksvoorschrift.

Meer informatie

Zijm SEAT

Contactgegevens

Ratio 22, 6921 RW Duiven

Over deze vestiging

Op onze vestiging in Arnhem-Zuid zijn wij officieel service-dealer voor SEAT. We voeren onderhoud uit volgens fabrieksvoorschrift met behoud van alle garanties.

Meer informatie

Zijm Huissen

Contactgegevens

Nijverheidsstraat 1, 6851 EJ Huissen

Over deze vestiging

Op onze vestiging in Huissen zijn wij officieel dealer voor Volkswagen en Bedrijfswagens. Wij verkopen hier zowel nieuwe als gebruikte auto’s en we voeren onderhoud uit volgens fabrieksvoorschrift.

Meer informatie

Zijm Arnhem-Zuid

Contactgegevens

Marga Klompélaan 26, 6836 BH Arnhem

Over deze vestiging

Op onze vestiging in Arnhem-Zuid zijn wij officieel dealer voor Volkswagen. Wij verkopen hier zowel nieuwe als gebruikte Volkswagens en we voeren onderhoud uit volgens fabrieksvoorschrift voor Volkswagen.

Meer informatie

Zenna

Contactgegevens

Florijnweg 35, 6883 JN Velp

Over deze vestiging

Op onze vestiging in Velp zijn wij officieel dealer voor Audi onder de naam Zenna. Wij verkopen hier zowel nieuwe als gebruikte auto’s en we voeren onderhoud uit volgens fabrieksvoorschrift.

Meer informatie

Bekijk onze voorraad

Momenteel hebben we bij Zijm 333 auto’s op voorraad kom eens langs voor een proefrit!

Direct contact

Zijm Arnhem-Zuid

  • Marga Klompélaan 26
  • (026) 32 00 700
  • 6836 BH Arnhem
  • info@zijm.nl