Bedrijfswagens
Home Operational lease
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Operational lease

  Bedrijfswagen leasen.
  Zorgeloos op weg.


  Voor uw Volkswagen Caddy, Transporter of Crafter is de meest voorkomende vorm van autoleasing; Operational/Operationele Lease. Bij deze vorm is de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de auto en neemt zij alle risico’s die hieraan verbonden zijn voor haar rekening.

  Omdat het bezit van het object in handen is van de leasemaatschappij wordt de auto niet gezien als zijnde vreemd vermogen omdat u als klant slechts het recht tot gebruik van de auto heeft. In de praktijk betekent dit dat u uw vreemd vermogen vrij heeft om u te richten op uw core business. De liquiditeit binnen uw onderneming wordt dus niet beïnvloed door uw autobezit. U betaalt slechts de kosten van de auto!

  Operationale risico’s zoals de restwaarde, maar ook eventuele negatieve verschillen bij reparatie, onderhoud en banden zijn voor rekening van de leasemaatschappij.

  In principe is Operational Lease een vorm van lange termijn autoverhuur.

  Operational Lease zorgt ervoor dat u een constante kilometerprijs wordt gegarandeerd. Doordat het wagenparkbeheer wordt uitgevoerd door de leasemaatschappij is de laagst mogelijke kilometerkostprijs haalbaar.

  Offerte en contact formulier offerte aanvragen zakelijke lease auto

   

  Calculatie naar keuze.


  Bij operationele lease zijn diverse varianten mogelijk, zoals open en gesloten calculatie of netto operationele lease.

  Bij een gesloten calculatie wordt een vast bedrag per maand gerekend, zonder dat afzonderlijke onderdelen van de kostprijs naderhand nog aangepast worden. Onder afzonderlijke kosten wordt gerekend meer/minder kilometers en specifieke prijsstijgingen zoals motorrijtuigen belasting en verzekeringspremie.

  Bij open calculatie ontvangt de ondernemer vooraf een offerte met daarin de prijs van de verschillende onderdelen van het maandbedrag. Dit betaalt hij/zij gedurende het contract. Aan het einde van het contract wordt een eindafrekening gemaakt op basis van de werkelijke kosten.

  Bij netto operationele lease zijn de aanvullende diensten die een leasemaatschappij normaal aanbiedt bij operationele lease niet inbegrepen bij de leaseovereenkomst. Het onderhoud, eventuele reparaties en schadeafhandeling dient dan door de leasenemer zelf verzorgd te worden. Netto operationele lease kan een oplossing zijn als de reden waarom u voor een lease auto kiest niet ligt in het gebruiksgemak of budgettering, maar in het feit dat u de auto’s wilt financieren zonder deze auto’s op uw bedrijfsbalans te krijgen.

  Terug