Bedrijfswagens
Home Zijm autoverhuur Shortlease Zijm autoverhuur
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

  SHORTLEASE

  Shortlease is een leasevorm waarbij de flexibiliteit van huren wordt gecombineerd met het prijsniveau van leasen. Zijm Autoverhuur speelt met deze shortlease snel en eenvoudig in op de mobiliteitsbehoefte.

  Niet alleen vanwege de ideale combinatie van kosten, flexibiliteit en inzet van nieuwe auto’s. Het is niet veel duurder dan een full-operational lease contract. Het contract kan op elk gewenst moment opgezegd worden, zonder enige vorm van boetebeding of welk financieel risico dan ook.

  WAT IS SHORTLEASE?

  Shortlease is een relatief populaire vorm van auto leasen. In feite is het een vorm van operational lease maar dan met een korte leaseperiode. Als klant profiteer je bij shortlease dan ook van volledige flexibiliteit gecombineerd met alle voordelen van een traditionele lease. Shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand en dus ook een interessante vorm van huren. Kortom: FLEXIBILITEIT!

  Je kunt een shortlease overeenkomst zien als een all-inclusive contract. Je betaalt namelijk een vaste prijs per maand en daarin zijn alle kosten voor autobezit inbegrepen. Daaronder vallen: belasting, onderhoud, verzekeringen en afschrijving. Je weet dan ook direct waar je aan toe bent, je betaalt alleen de brandstof.

  KIEZEN TUSSEN LEASE OF SHORTLEASE?

  Maar wanneer kies je als klant nu voor lease en wanneer is shortlease juist interessant? Dat is een keuze die je als klant uiteindelijk zelf maakt. Het type auto maakt niet uit, voor elk model van elk automerk is een lease of shortleaseovereenkomst op te maken.

  Er zijn een aantal afwegingen die je als klant wil maken en de belangrijkste is het risico dat je bereid bent te nemen en hoe lang je de auto nodig denkt te hebben. Ben je bereid het risico volledig te dragen – denk ook aan risico tot stilstand van een auto – en heb je de auto op zijn minst 3 jaar nodig. Dan is lease voor jou de beste keuze.

  Is flexibiliteit belangrijk en loop je liever wat minder risico? Dan is shortlease een perfecte mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke prijs auto te kunnen rijden. Dit geldt zeker voor starters en ZZP-ers.

  Hieronder hebben we een aantal van de voordelen van shortlease tegenover lease (en andersom) op een rij gezet.

  DE VOORDELEN VAN SHORTLEASE TEN OPZICHTE VAN LEASE

  Shortlease is interessanter dan lease omdat:

  • De overeenkomsten zijn per maand opzegbaar: je loopt geen risico tot stilstand. Loopt je opdracht of project ten einde, je kunt de shortlease dan opzeggen en betaalt niet onnodig lang door voor je auto.
  • Auto’s zijn direct inzetbaar: Dealerleasing houdt alle zaken in eigen beheer. Van inkoop tot onderhoud en reparatie. Daardoor zijn alle modellen snel inzetbaar en kunt u vaak binnen 48 uur na ondertekening van het shortleasecontract rijden.
  • All-inclusive contracten: In tegenstelling tot financial lease betaal je bij shortlease een vast bedrag per maand voor alle kosten: onderhoud, verzekering, reparatie en afschrijving.