Bedrijfswagens
Home Zijm Lease. Uw Volkswagen Bedrijfswagen lease partner.

Hulp nodig bij de bestelling? Bel onze experts!

+31263522760

Geen producten in je winkelmand.

Image

Zijm Lease. Uw Volkswagen Bedrijfswagen lease partner.

  Of u nu een Volkswagen Caddy, Transporter of Crafter gaat rijden, leasing is een goede keuze.

  Waarom kan leasing interessant zijn?

  Ieder bedrijf investeert op zijn tijd in nieuwe kapitaalgoederen. Nadat de investeringsbeslissing is genomen, dient tevens een beslissing te worden genomen over de financiering. Kiezen voor ‘leasing’ als financieringsvorm betekent dat uw bedrijf profiteert van de volgende voordelen:

  De leasemaatschappij financiert 100% van het aankoopbedrag van het bedrijfsmiddel. U hoeft dus geen eigen middelen in te brengen. Hierdoor blijft uw liquiditeitspositie onaangetast. Voorts dient uitsluitend het bedrijfsmiddel als onderpand voor de leasemaatschappij. Uitgangspunt is dat u geen aanvullende zekerheden hoeft te verstrekken. Tenslotte staan de maandelijkse lasten vast gedurende de gehele looptijd van het leasecontract. Dit geeft u duidelijkheid over uw periodieke uitgaven.

  Bovenstaande voordelen gelden voor zowel Financial lease als voor Netto Operational lease. Laatstgenoemde leasevariant heeft daarnaast als extra voordeel dat de leasemaatschappij rekening houdt met de restwaarde van het bedrijfsmiddel na afloop van het leasecontract. Hierdoor kunnen de maandlasten voor de klant verlaagd worden. Indien ook nog verzekering en onderhoud worden opgenomen in het leasecontract, spreken we van “Full service leasing”.

  Wanneer kiest u voor operational en wanneer voor financial leasing?

  Indien u het bedrijfsmiddel het liefst wilt kopen en eigenaar wilt worden, dan is financial lease de meest geschikte leasevariant. Financial lease is in feite niets anders dan een lening, waarmee de koopsom wordt gefinancierd. U betaalt de aflossing en rente in de vorm van maandelijkse leasetermijnen. Tijdens de leaseperiode dient het bedrijfsmiddel als onderpand voor de leasemaatschappij.
  Nota bene: Financial lease komt in principe in aanmerking voor de fiscale regeling Investeringsaftrek (extra aftrekpost voor kleine ondernemers).

  Hoeft u daarentegen niet zozeer eigenaar te worden van het bedrijfsmiddel, maar bent u in eerste instantie geïnteresseerd in het gebruik van het bedrijfsmiddel gedurende een aantal jaren, dan is operational lease het meest geschikt. Het voordeel van deze leasevariant is dat u niet helemaal vast zit aan het bedrijfsmiddel. Aan het einde van de leaseperiode bekijkt u namelijk de situatie opnieuw: wilt u het bedrijfsmiddel afstoten, wilt u het nog enige tijd door leasen, of wilt u het bedrijfsmiddel vervangen door een nieuw exemplaar?
  Nota bene: bij Operational lease verschijnt het bedrijfsmiddel niet op de bedrijfseconomische balans van de onderneming; de leasekosten worden rechtstreeks in de Winst- en Verliesrekening geboekt. Dit kan interessant zijn voor kapitaalintensieve bedrijven die het rendement op het geïnvesteerd vermogen willen vergroten en een “mooi financieel plaatje” willen presenteren aan de buitenwereld (zoals aan opdrachtgevers/financiers).

  Ik wil een lease offerte ontvangen