Bedrijfswagens
Home Nieuws Dit kun je met een iPhone en een ŠKODA
 • Geen producten in je winkelmand.

Image

Tips & tricks / 16 oktober 2021

Dit kun je met een iPhone en een ŠKODA

  In 2007 onthulde Steve Jobs de eerste iPhone. De telefoon met een touchscreen in plaats van toetsen en de mogelijkheid om applicaties te installeren, was in 2007 revolutionair. Veertien jaar later is de iPhone niet meer weg te denken uit het leven én in de auto van ŠKODA-rijders. De iPhone is dankzij Apple CarPlay te integreren in de auto.

  De voordelen van Apple CarPlay in je ŠKODA

  Image

  ŠKODA-rijders met een iPhone zweren bij Apple CarPlay. CarPlay biedt een slimmere en veiligere manier om je iPhone in de auto te gebruiken. Ze toveren hun favoriete iPhone-apps voor muziek, telefonie en navigatie op het grote touchscreen van de auto. Vervolgens loopt de besturing via het aanraakscherm en kun je je telefoon wegleggen. Desgewenst kun je ook het systeem met behulp van spraakinvoer bedienen.

  Meer over Apple CarPlay »

  Carplay is ideaal als jouw ŠKODA wél een touchscreen, maar géén ingebouwd navigatiesysteem heeft. Voor de iPhone zijn navigatie-apps zoals Google Maps, Kaarten (van Apple) en Waze te downloaden en via Carplay verschijnen ze op het scherm van je auto. Deze apps kosten geen geld, maar wel de nodige megabytes uit de databundel van je telefoon.

  Alle ŠKODA’s (sinds modeljaar 2015) met Smartlink+ ondersteunen CarPlay. De nieuwe ŠKODA OCTAVIA en de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV hebben zelfs een draadloze variant van Smartlink+. Dat werkt via het wifi-netwerk van de auto, dus zonder usb-kabel.

  Handsfree bellen via bluetooth

  Zijn je iPhone en/of je ŠKODA te oud om met Apple Carplay in de weer te gaan, weet dan dat je mogelijk wel handsfree kunt bellen. Daarvoor laat je de auto en de telefoon met elkaar ‘praten’ via bluetooth – de draadloze verbinding voor communicatie tussen apparaten op korte afstand.

  Handig! Phonebox met draadloos opladen

  Loop jij altijd te hannesen met usb-kabeltjes en powerbanks om je iPhone op te laden? Een ŠKODA met een draadloze telefoonoplader is de uitkomst! Binnen no-time heb je de gewoonte om bij het instappen direct je telefoon (vanaf de iPhone 8) in het opbergvak voor de schakelpook te leggen. Jouw telefoon wordt draadloos opgeladen en door het telefoonsignaal te versterken, heb je beter bereik. Hierdoor hoor je elkaar nog duidelijker tijdens handsfree bellen.

  ŠKODA noemt dit systeem, de Phonebox met draadloos opladen. Het is leverbaar door alle nieuwe ŠKODA-modellen met uitzondering van de bestaande FABIA COMBI. In de nieuwe FABIA Hatchback kun je je iPhone desgewenst wél draadloos opladen.

  ŠKODA op afstand bedienen met je iPhone

  Wat is jouw favoriete iPhone-app? ŠKODA-rijders gebruiken dede MyŠKODA-app om hun auto op afstand te bedienen. Je kunt ermee de portieren vergrendelen en je geparkeerde auto terugvinden op de kaart. Ook kun je via de app actuele rijgegevens en informatie over de staat van de auto opvragen, zoals de actieradius en onderhoudsintervallen.

  De app is ook handig als je gaat snelladen met een ŠKODA ENYAQ iV en je vanuit je comfortabele stoel in het nabijgelegen koffietentje wilt zien of de batterij al vol zit. De MyŠKODA-app is ook handig als je naar het buitenland gaat, voor het geval er problemen zijn met je auto en je een ŠKODA-servicepartner zoekt.

  Simply Clever en de iPhone

  De iPhone is ook bron van inspiratie voor ŠKODA’s ontwerpers van Simply Clever-oplossingen. Het telefoonvakje in de rugleuning van de voorstoelen is zo’n handige nieuwe uitvinding. Op deze manier hebben iPhone-gebruikers op de achterbank hun telefoon de hele rit binnen handbereik. In de ŠKODA KODIAQ, de 7-persoons auto, zijn de passagiers op de derde zitrij niet vergeten. Hier vind je armsteunen met een plekje voor je iPhone.